Dolar 38,2845
Euro 43,5260
Altın 4.104,65
BİST 9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 31°C
Az Bulutlu
Adana
31°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 24°C

Seyhan’dan Üniversite Kazanan Öğrencilere Eğitim Yardımı

Seyhan’dan Üniversite Kazanan Öğrencilere Eğitim Yardımı
7 Ağustos 2022 21:17
463
A+
A-

Seyhan Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısının son birleşiminde, ÖSYM tarafından yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na girip 4 yıllık fakülte kazanan ihtiyaç sahibi Seyhanlı öğrencileri mutlu edecek bir karara imza atıldı.

Geçen yıl devlet üniversitelerinin ile vakıf üniversitelerinin 4 yıllık bölümlerine kazanan maddi durumu yetersiz Seyhanlı öğrencilere bir defaya mahsus yapılan 500 TL’lik eğitim yardımının miktarı, ekonomik koşullar göz önüne alınarak bu yıl 2 bin TL’ye yükseltildi.

Günün ekonomik koşullarında öğrenciler arasında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi amacıyla Seyhan’da ikamet edip bir lisans bölümü üniversiteye yerleşmeye hak kazanmış ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımını öngören Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün teklifi, havale edildiği müşterek komisyondan oybirliği ile geçti.

Meclis toplantısının son birleşiminde komisyon raporu oybirliği ile kabul edilerek, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen Seyhanlı öğrencilere, ödüllendirme amaçlı, karşılıksız olarak toplamda 2 bin TL eğitim yardımında bulunulması karara bağlandı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının birinci ve ikinci döneminde biner lira olmak üzere toplamda 2 bin TL olarakyapılacak eğitim yardımından yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuruları Eylül ayında kabul edilecek.

EĞİTİM YARDIMINDAN YARARLANMA KOŞULLARI

Eğitim yardımından yararlanacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, ailesinin ikamet adresinin Seyhan’da olması, Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini kazanmış olmak ya da Türkiye ve KKTC’de yerleşik vakıf üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerini tam burslu kazanmış olmak ve aile gelir durumu bakımından yardıma muhtaç olması koşullarına haiz olması gerekiyor. 4 yıllık kazanan şehit ve gazi çocuklarına gelir kriterine bakılmaksızın eğitim yardımı yapılacak.

Kararın oybirliği alınmasının çok anlamlı ve değerli olduğunun altını çizen Başkan Akif Kemal Akay,  tüm meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Akay, “Seyhan, yoksul yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir kent. Bir çok aile başta ekonomik sorunlar olmak üzere tüm olumsuzluklara göğüs gererek evlatlarının üniversite eğitimi alması için fedakarlıklar yapıyor. Seyhan Belediyesi olarak, ilçemizde ikamet edip bir lisans bölümünü kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vererek öğrencilerimiz arasında oluşabilecek olumsuzlukların bir nebze de olsa giderilmesine katkı sunmak istedik. Bu destekle gençlerimizin ve ailelerinin yüzünde bir tebessüme neden olabilirsek ne mutlu bize. Bu kararın altında imzası bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.